Sign in / Join
ALPINE A110

Alpine A110 utsedd till vackraste bilen 2017

Kan en bil vara vacker? Det vill säga inte bara tuff och snygg, uttryck som vi ofta använder när det gäller bilar. Svaret på frågan är ja, en bil kan vara vacker. Ett bevis på det är Alpine A110 som röstades fram som vackraste bil 2017 på Festival Automobile International.

Alpine grundades 1955 av Jean Rédélé, en ung man med brinnande passion för motorsporten. Namnet Alpine blev legendariskt när Alpine A110 ‘Berlinette’ vann Monte Carlo Rally 1971 och 1973. Idag är Alpine tillbaka med den nya A110, en sportbil som är trogen Alpines tidlösa riktlinjer; kompakt, lätt och smidig, med ett löfte: körglädje.

Alpine A110 är en elegant, lättviktig sportcoupé med plats för två. Bilen är tillverkad i Frankrike och har en konstruktion i lättaluminium  med sofistikerade dubbla triangellänkar. Den turboladdade fyrcylindriga 1,8 liters motorn är monterad där bak och ger 252 hk.

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.
TagsAlpine