Sign in / Join

Alpine lanseras i Sverige och visas upp den 20 maj i Stockholm

Nyheten att Alpine Cars öppnar ett exklusivt Alpine Centre i Stockholm är för många bilfantaster en fantastisk nyhet. Alpine Cars expanderar och öppnar Nordens första Alpine Centre i Sverige tillsammans med Bilia Segeltorp. Premiärvisning av Alpine sker redan den 20 maj då bilen visas upp på Gärdesloppet på Djurgården i Stockholm.

Två ikoniska modeller av Alpine presenteras på Alpine Centre Stockholm i år: A110 Pure och A110 Légende, som lever upp till de tidlösa principerna lätthet, smidighet och kompakta mått. Bägge modeller delar aluminiumkonstruktionen, en 252 hk stark 1,8liter mittmonterad motor, en sjuväxlad dubbelkopplingslåda med våtkoppling och dubbla triangellänkar fram och bak.

Invigningen av Alpine Centre Stockholm är planerad till hösten 2018.

Intresserade kan hitta senaste nytt om Alpine och allt som rör märket på en mobil Alpine Cars app (laddas ner via App Store eller Google Play) där man också kan reservera sin bil.

“Vi vet att många människor har väntat på den här bilen. När vi öppnade förhandsbokningarna för övriga Europa, reserverades samtliga 1.955 Premiere Edition-bilar inom ett par dagar. Vi tror att A110 är ett unikt erbjudande på marknaden och väntar oss ett varmt mottagande även av svenska sportbilsentusiaster när bilen börjar säljas i Sverige”, säger Regis Fricotte, Alpine Commercial Director.

Alpine grundades 1955 av Jean Rédélé, en ung man med brinnande passion för motorsporten. Namnet Alpine blev legendariskt när Alpine A110 ‘Berlinette’ vann Monte Carlo Rally 1971 och 1973. Idag är Alpine tillbaka med den nya A110, en sportbil som är trogen Alpines tidlösa riktlinjer; kompakt, lätt och smidig, med ett löfte: körglädje.

 

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.
TagsAlpine