Sign in / Join
Hyundai AR-navigation

Hyundai inleder utveckling av holografisk AR-navigation

Hyundai Motor meddelade nyligen i en pressrelease att de gjort en strategisk investering i schweiziska deep tech-startupen WayRay för att skynda på utveckling av holografisk augmented reality-navigation till framtidens bilar. Målet är implementering av systemet i massproducerade bilar så tidigt som 2020. Partnerskapet ska hjälpa Hyundai att uppnå sin vision om framtidens mobilitet samtidigt som man förser förare med helt nya upplevelser när ny och modern teknologi integreras med bilarnas infotainmentsystem.

”WayRay besitter anmärkningsvärd expertis inom både hårdvaru- och mjukvaruutveckling för holografiska AR-bildsystem. Hyundai-WayRay-samarbetet kommer hjälpa oss att tillsammans etablera ett helt nytt ekosystem som utnyttjar AR-teknik för att förstärka inte bara navigationssystem utan även skapa en AR-plattform för smarta städer och smart mobilitet. Nya affärsområden för Hyundai Motor som kommer resultera i fler innovativa kundupplevelser,” säger Dr. Youngcho Chi, Chief Innovation Officer och Executive Vice President på Hyundai Motor Group.

WayRays holografiska AR-lösningar skapar en äkta förstärkt verklighetsupplevelse (Augmented Reality) där virtuella föremål sömlöst integreras med bilens interiör. Jämfört med marknadens traditionella head-up-displayer (HUD), baseras WayRays teknologi på ett mindre projektions-system som ger en ännu tydligare bild och kan installeras i nästan vilket fordon som helst.

Systemets överlägset breda betraktningsvinkel möjliggör för visning av flera virtuella föremål på ett bekvämt avstånd från förarens ögon. Det har inga begränsningar när det kommer till skärmstorlek och kan till och med projicera en bild som täcker hela framrutan. Tekniken kan också integreras med bilens sidofönster för att erbjuda passagerare en mängd olika infotainmenttjänster. I dagsläget finns det ingen annan teknik som är kapabel till samma möjligheter.

Möjligheterna för hur den här teknologin kan användas i bilar är gränslös. Trafikinformation kan visas direkt på vägen genom vindrutan så att förare kan bibehålla fokus på vägen framåt, vilket ökar trafiksäkerheten. Det kan ge förbättrade väganvisningar baserat på bilens hastighet, inklusive realtidsinformation om övergångsställen, fotgängare, vägar och varningsskyltar.

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.