Sign in / Join
Nissan Leaf

Årets Miljöbästa bil 2018 har utsetts

Gröna Bilister nominerade 40 bilmodeller till utmärkelsen Miljöbästa Bil 2018. Alla dessa modeller är bra val för den miljömedvetne bilköparen: de är fossiloberoende, bränslesnåla och säkra. En expertjury har nu utsett Nissan Leaf till det allra bästa valet för såväl privatbilisten som för företaget.

Juryn bestod av åtta av Sveriges främsta experter på miljöbilar. I juryn fanns också specialkompetens på bilarnas säkerhet och tillförlitlighet, och på deras praktiska användning i olika delar av landet. Juryn delade ut poäng till sina favoriter i två tävlingsklasser: Bästa valet för privatbilisten med normal ekonomi, samt Bästa valet för företaget. Poängen delades ut enligt samma system som används i tävlingen Årets Bil i Europa.

Utöver sju elbilar och två vätgasbilar nominerades också tretton laddhybrider, sjutton fordonsgasbilar och en etanolbil till utmärkelsen Miljöbästa Bil 2018.

Prispallen i de två tävlingsklasserna av Miljöbästa Bil 2018

Privat

1) Nissan Leaf (el)38 poäng

2) Renault Zoe (el)28 poäng

3) Hyundai Ioniq electric (el)19 poäng

Företag

1) Nissan Leaf (el)47 poäng

2) Tesla Model S (el)19 poäng

3) Renault Zoe (el)14 poäng

3) Toyota Prius Plug-in (laddhybrid)14 poäng

– Segern till Nissan Leaf är välförtjänt, kommenterar Johanna Grant, ordförande i Gröna Bilister. Elbilarna är inte längre framtiden, de är nutiden. Aldrig tidigare har de dominerat prispallen så fullständigt som i år.

Nissan LeafNissan Leaf

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.
TagsNissan