Sign in / Join

Backkamera som ser runt hörn i nya Ford Focus

Nu kommer det en smart lösning för alla som tycker det är jobbigt och svårt att backa. Backkameror som visar föraren vad som finns rakt bakom bilen har länge varit en favorit hos nybilsköpare, men nya Ford Focus nöjer sig inte med att titta rakt bakåt, utan visar även vad som kommer runt hörnet.

Backkameran precis ovanför registreringsskylten fångar en 180-gradersvy av det som finns bakom och runt bilen, och visas upp på bilens bildskärm. Det gör att även passerande gångtrafikanter, cyklister och andra bilar lätt kan se när du backar ut från till exempel en parkeringsruta.

Nya Focus har också utrustats med radarsensorer som gör det ännu lättare att backa. Sensorerna läser av omgivningen bakom bilen och kan göra föraren uppmärksam på bilar och motorcyklar som är på väg att passera bakom bilen. Om föraren inte reagerar på varningarna kommer bilen själv att bromsa och stanna, för att minimera risken för en olycka.

– Vi vet att baklängeskörning är en avgörande del av vardagskörningen för nästan alla våra kunder, och det är många som verkligen inte uppskattar den. Den här lilla kameran hjälper oss att ta stora steg framåt för att göra det enklare att backa, säger Glen Goold, chefsingenjör för Ford Focus.

I en ny undersökning från Storbritannien, om vilka körmoment som upplevs som svårast, involverade fyra av de fem svåraste baklängeskörning. Den femte var att köra framlänges in i en parkeringsruta.

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.
TagsFord