Sign in / Join

Blocket bil får konkurrens

Wayke heter utmanaren som nyligen lanserat en sajt för i första hand begagnade bilar. Bakom satsningen hittar man Sveriges bilhandlare och MRF (Motorbranschens Riksförbund). Med trygghet som ett viktigt argument, upplagt i ett fempunktsprogram vill de skapa en bättre och säkrare marknadsplats för bilar.

Idag finns det egentligen bara två aktörer på marknaden för bilhandel på nätet, Blocket och Byt Bil, som både är Schibsted-ägda. Att de två bolagen nu också går samman är ett steg i att gemensamt stärka Blockets position på fordonsmarknaden.

Wayke har inte hunnit ta sig in på marknaden än, men en kritik som framkommit är att de inte erbjuder privatpersoner att sälja via annons till andra privatpersoner. Men enligt uppgifter på deras hemsida ska även det bli möjligt inom en snar tid. För övrigt bjuder sajten på guider, artiklar och vill med införskaffad kunddata skapa en långsiktig relation med sina kunder.

Vi som är vana användare av Blocket Bil tycker att det känns lite konstigt och ologiskt med den filtrering Wayke erbjuder, vilket troligen mest beror på att vi vant oss vid Blocket. För Blockets funktioner när det gäller sortering och filtrering lämnar faktiskt också en hel del att önska.

 

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.

Leave a reply