Sign in / Join

Citroën C3 Aircross utsedd till bästa bilköp i Europa 2018

Nya kompakta suven Citroën C3 Aircross har av Autobest expertjury, i konkurrens med fem andra finalister, utsetts till bästa bilköpet 2018 i Europa. Sedan 2001 har Autobest:s expertjury varje år, efter omröstning, utsett den bil de anser vara det mest prisvärda bilköpet. Autobest:s jury består av 31 motorjournalister från 31 europeiska länder och bilarna har bedömts efter 13 kriterier såsom prisvärdhet, design, komfort och teknologi men också efter tillgången på service och reservdelar inom återförsäljarnätet.

Nya kompakta suven Citroën C3 Aircross prisades bland annat för sin unika design men också kraftfulla och samtidigt moderna framtoning.

Citroën C3 Aircross är den första bilen ut i den suv-offensiv Citroën nu rullar ut på marknaden. Bilen lanserades i Europa under oktober och har redan sålts i mer än 30 000 exemplar i Europa och sedan början på december kan kunden uppleva bilen hos Citroëns lokala återförsäljare.

Bilen har hela nio olika körhjälpssystem som bland annat autobroms och avåkningsvarnare samt att den uppnått högsta säkerhetsbetyg hos Euro NCAP stjärnor, dvs fem stjärnor.

Vi på Motorkvinnan är dock inte helt förtjusta i designen. Inte utifrån de bilder vi sett där exteriören känns alldeles för bullig. Däremot känns den ganska väl och snyggt utrustad invändigt. Om vi får möjlighet att känna på bilen samt studera den på närmare håll kanske vi ändrar vår uppfattning.

Läs vårt tidigare inlägg om C3 Aircross här

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.