Sign in / Join

Citroën C3 Aircross – En bil med hela paletten

Vid första anblicken tänker vi Renault Capture. Vilket förstås kan bero på färgen på själva bilen som syns på pressbilderna. En ljus färg som påminner om den gräddiga Renault Capture som vi sett flera gånger rulla på gatorna.

Och på tal om färger, om vi nu ska börja i den ändan. Citroën C3 Aircross erbjuder en mängd färgkombinationer, hela 24 stycken, vilket borde räcka för även de mest färgsugna köparna. Men färgen är bara en del av det som ska göra C3 till en framgång nu när Citroën trappar upp sin satsning i SUV-segmentet. C3 marknadsförs som en SUV, men likt sina andra B-SUVAR till syskon, skulle den kunna kallas en hybrid, Crossover eller varför inte en pimpad liten rymlig familjebil. För rymlig är C3 i alla fall med ett bagageutrymme på 410 liter och som kan justeras till 520 liter. Bilen kommer med ett flertal praktiska körhjälpmedel som nyckellös startsystem, backkamera, autobroms, avvåkningsvarnare, fartskyltsavläsning, aktivt helljus, trötthetsvarnare, Coffee Break Alert och Grip Control med Hill Assist Descent. Till sist men inte minst, en klassisk Citroënkomfort utlovas. Och bara det gör att vi ser fram emot att provköra den.

C3 Aircross kan förbokas med ett lanseringpris från 169.900 kr och de första bilarna beräknas komma till Sverige i slutet av året.

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.