Sign in / Join

DS 7 CROSSBACK – nya flaggskeppet i DS-serien

Oh la la! Snart kommer det en bil som man inte behöver vara en frankofil för att bli nyfiken på.  Premiummärket DS Automobiles presenterade tidigare på bilsalongen i Geneve DS 7 CROSSBACK. Nu närmar sig en lansering i Sverige av den lyxiga suven som blir det nya flaggskeppet i DS-serien.

DS 7 CROSSBACK har hämtat sin inspiration från Haute Couture-världen, där sensualitet och noggrannhet syns i allt högkvalitativt material och i varje detalj. Här erbjuds det material som läder, trä och Alcantara. Men det går även att smycka bilen mer personligt genom att klä inre dörrsidorna i läder och varför inte be om att få knapparna vid bildskärmen i kristall. Vackra former och linjer, lyx och innovation känns som ledstjärnor när de la upp DS 7 CROSSBACK på ritbordet.

Med det sagt kan vi konstatera att de inte verkar ha sneglat på sina tyska konkurrenter, även om man vid en snabb blick kan ana något av en Audi Q till formen bak. Och fler alternativ i det här segmentet för premium SUV/Crossover måste trots allt uppfattas som hälsosamt.

”DS 7 CROSSBACK inleder en ny era för DS Automobiles. I denna suv av raffinerad högteknologisk konstruktion är hantverk kombinerat med tekniska innovationer, det som speglar sofistikerat franskt know-how. Dess avancerade utrustning skapar nya nivåer av körkomfort och prestanda. DS 7 CROSSBACK symboliserar framtiden för DS, ett varumärke som varit visionärt ända sedan de första modellerna”, säger Yves Bonnefont. VD för DS.

Bilen som har en briljant design får en distinkt karaktär genom en djärv grill, mycket krom och med ny belysningsteknik. DS Active LED Vision, de juvel-liknande strålkastarna med aktivt flödande LED-ljus, ger DS 7 CROSSBACK en fascinerande framtoning.

Teknik
DS 7 CROSSBACK kommer proppad med teknik och det är inte för inte som förarplatsen beskrivs som en cockpit. En av nyheterna är DS NIGHT VISION som tillför förbättrad sikt i mörker. En infraröd kamera placerad i frontgrillen identifierar objekt, fotgängare och djur på vägen inom en distans på upp till 100 meter. Systemet läser av området framför bilen och på den digitala instrumentpanelen (i förarens synfält) visas potentiella källor till fara med en gul linje runt objektet. Vid akuta situationer blir markeringen istället röd för att påkalla förarens uppmärksamhet.

Systemet DS ACTIVE LED VISION som har sex olika lägen anpassar strålkastarna i bredd och längd beroende på vägförhållandena och bilens hastighet. Genom att lysa upp vägen på ett mer effektivt sätt, över en längre distans eller längre ut på sidorna av vägen så bidrar systemet till ökad säkerhet.

Trötthet och bristande uppmärksamhet i trafiken är tyvärr en anledning till många olyckor. Nu har DS 7 CROSSBACK utvecklat en avancerad teknologi, DS DRIVER ATTENTION MONITORING, som upptäcker ifall förarens uppmärksamhet minskar. Den består av en infraröd kamera placerad ovanför ratten som kontinuerligt söker efter tecken på trötthet i förarens ögon (blinkningar), ansiktets och huvudets rörelsemönster samt förändringar i förarens rattrörelser (undanmanövrar och annat onaturligt styrningsbeteende).

Interiör
Förarplatsen i DS 7 CROSSBACK är modern och snygg oavsett vilken av de fem koncepten för interiördesign du väljer. De kallas för ”inspirationer” när det gäller materialval interiört som i sin tur ska möta förväntningar och motsvara olika kunders livsstilar och personligheter.

Invändigt finns det två 12-tumsskärmar på instrumentpanelen, den första för navigering och media, och en andra för föraren med digital instrumentering.

DS 7 CROSSBACK tar dynamisk körning ett steg vidare tack vare den nya bensinmotorn THP 225hk Stop & Start med en åttaväxlad automatlåda. Denna växellåda som gör världspremiär på DS 7 CROSSBACK tillför en snabb, omärkbar övergång mellan växellägena och finns också tillgänglig med dieselmotorn BlueHDi 180hk. Nästa år kommer DS 7 även som en Plug-in hybrid.

Bilens mått: 4,57 m på längden, 1,89 m bred och 1,62 m på höjden. Bagageutrymme: 555 liter. 3 628 liter med nedfällt baksäte.

Lansering i Sverige är planerad under mars 2018.

 

 

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.