Sign in / Join

Eclipse Cross – ny tuff SUV från Mitsubishi

Motorkvinnan har provkört Mitsubishi ASX vid ett par korta tillfällen och blivit överraskad över den goda komforten och en ganska snygg interiör. En rejäl bil. Men Mitsubishi ASX är ändå en bil som förblir lite av en doldis. Synd tycker vi. Kanske kommer nya suven från Mitsubishi, Eclipse Cross, lyckas bättre. Eclipse Cross premiärvisades på bilsalongen i Genève för ett år sedan. Och nu i helgen har det varit premiär för den hos återförsäljarna. 

Namnet “Eclipse Cross” är en tydlig referens till sportbilen Mitsubishi Eclipse som såldes främst i Nordamerika mellan åren 1989 och 2012. Över 1,4 miljoner bilar producerades under fyra generationer. Tanken är att Eclipse Cross ska komplettera det redan existerande utbudet av Mitsubishis suvar – vid sidan av ASX och Outlander. Den kommer i två utförande, komfort (grundutförande) och business. Väljer du komfort ingår bland annat detta;

 • Vingelvarnare (LDW)
 • Varning korsande trafik vid backning (RCTA)
 • Döda vinkeln varnare (BSW)
 • Växlingspaddlar på CVT
 • Ratt eluppvärmd
 • Nyckellöst start-och låssystem KOS
 • Head-Up display
 • 360˚-parkeringskamera
 • Vindruta eluppvärmd
 • Mörktonade sidorutor bak samt bakruta
 • Aluminiumfälgar, 18” med 225/55R18 däck

Eclipse Cross är formgiven som en tuff suv-kupé, byggd med japanskt kvalitetstänkande. Fokus har legat på att ge bilen goda köregenskaper och att utrusta den med innovativa funktioner. Utifrån det vi kan se på bilderna har den en sportig exteriördesign. Och den röda färgen vi ser är den färgmättade röda karosslack som utvecklats för Eclipse Cross. Den består av sex lager färg där det röda skiktet har applicerats över bland annat ett skikt av silver metallic innan karossen slutligen täckts av ett lager klarlack. Denna process omfattar tre på varandra följande steg då lacken torkas, samtidigt som specialutvecklade program övervakar att de olika skikten har en jämn tjocklek och att slutresultatet håller högsta kvalitet.

Eclipse Cross kommer att bli den första av Mitsubishi Motors modeller utrustad med teknologiska lösningar som ytterligare ökar interaktionen mellan bilen och dagens uppkopplade mobila enheter. Head Up Display är placerad ovanpå instrumentbrädan och visar viktigt information framför dina ögon. Den genomskinliga skärmen fälls upp automatiskt när du startar bilen. I displayen visas bla; bältesindikator, växelläge, hastighet, navigation, adaptiv farthållare, filbytesvarning/vingelvarnare och justerbar hastighetsbegränsare. I den övre delen av instrumentpanelen sitter Mitsubishi Motors ”Smartphone Link Display Audio” (SDA) som gör det möjligt för föraren att, via en 7-tums pekskärm, se relevant information om en uppkopplad smartphone på ett säkert sätt.

Priserna börjar på 266 900 kr.

Vi är självklart nyfikna på Eclipse Cross, men tyvärr har vi fått tacka nej till presskörningen i Åre senare i mars som vi blev inbjudna till. Därför kommer vi istället låna en pressbil senare under våren och göra en recension på bar mark och vanlig stadstrafik istället för en frusen sjö. Så håll utkik efter en kommande recension.

 

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.