Sign in / Join

BMW har sålt fler än 100 000 elbilar

BMW Group uppfyllde det löfte som avlades i början på året – under 2017 har företaget sålt fler än 100 000 elbilar världen över och befäster därmed sin marknadsledande position. Det är en milstolpe på vägen mot framtidens mobilitet, och det kommer att markeras med hjälp av en ljusinstallation där de fyra cylinderformade tornen i BMW:s ikoniska huvudkontorsbyggnad i München förvandlas till jättelika, lysande batterier. Tanken är att dessa ska symbolisera de tekniska förändringar som nu äger rum inom transportbranschen.

Att sälja 100 000 elbilar under ett år är en viktig milstolpe, men samtidigt är det bara början för oss. Sedan BMW i3 introducerades år 2013 har vi levererat fler än 200 000 elbilar, och innan år 2025 kommer våra kunder att ha 25 eldrivna modeller att välja bland. Vi var tidiga med att fokusera på det här området, vilket är en viktig förklaring bakom våra framgångar – men jag kommer även fortsättningsvis att ha det som en viktig måttstock för framtida framgångar.”, säger BMW AG:s styrelseordförande Krüger.

Efterfrågan på elbilsmodeller är framför allt stor i Västeuropa och USA. Elbilar står för sju procent av BMW:s totala försäljning på dessa marknader. I Skandinavien är en av fyra sålda BMW-bilar eldrivna, med BMW i3 som företagets bästsäljare.

I BMW:s utbud finns utöver elbilarna även eldrivna scooter-serien BMW C evolution, som med 1 500 sålda exemplar kompletterar de 100 000 levererade elbilarna under året. Scootern har en räckvidd på 160 km per laddning.

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.
TagsBmw