Sign in / Join

Ford lanserar ny slankare Ford Focus fylld med ny teknik

Nu har turen kommit till Ford Focus att få en ansiktslyftning. Tack säger vi, det var på tiden. En av Motorkvinnorna har varit ägare till en Ford Focus och varit relativt nöjd. En stabil och rejäl bil, men som tyvärr slukat en del soppa och där förarkupén och instrumentpanel känts daterade länge.

Nya Ford Focus erbjuder ett slankare och sportigare utseende, en modernare interiör samt ny teknik. Modellen har helt enkelt utrustats för att möta kraven på avancerad teknik, design och komfort.

– Utifrån fokus på innovation och tack vare fantastiskt hantverk, har vi lyckats skapa en helt ny Focus som levererar en enastående körupplevelse. Nya Focus lever upp till modellens goda rykte, och sätter en hög ribba för framtida versioner. Jag är oerhört stolt över teamet som har jobbat med att ta fram vår, enligt mig, bästa bil någonsin, säger Joe Bakaj, produktutvecklare på Ford.

Via kommunikations- och underhållningssystem Ford SYNC 3 och en åtta tums färgpekskärm kontolleras ljud, navigation, klimatanläggning och smarttelefoner direkt på skärmen samt via röststyrning.

Focus introducerar FordPass Connect inbyggd modemteknik för Ford-kunder i Europa, vilket gör bilen till en mobil WiFi-hotspot med anslutning för upp till 10 enheter. FordPass Connect kan ses som navet i uppkopplandet och via den nya FordPass-appen kommer föraren åt funktioner som kontroll av bränslenivåer, bilens position och styrning av låsfunktioner. Bilen är också försedd med en trådlös laddningsstation som känner av kompatibla enheter. Ett nytt ljudsystem från B&O PLAY förser bilen med ljud av premiumkvalitet, som kan strömmas via FordPass Connect eller en smarttelefon. Systemet på 675 watt består av tio strategiskt placerade högtalare.

Den nya modellen introducerar fler avancerade funktioner och teknologier än någon tidigare Focus-version, bland annat det nya systemet Stop & Go, som stannar bilen automatiskt vid köbildning och kör vidare om stoppet varar mindre än tre sekunder. Skulle stoppet vara längre kan föraren fortsätta genom ett knapptryck på ratten, eller genom att gasa. Nya Focus är också försedd med Fords adaptiva strålkastarsystem med kurvljus och trafikskyltsidentifiering samt aktiv inbromsning med fotgängar- och cyklistavkänning. Andra funktioner är bland annat aktivt filövervakningssystem och aktiv parkeringsassistans 2. Ford Focus är utrustad med HUD (Head-up-display), som sägs vara den första på en Ford-modell i Europa.

– Vårt mål var att skapa en Focus som föraren förälskar sig i, en förälskelse som håller i sig. Den nya designen handlar mycket om att skapa fina minnen – stunder av interaktion som bygger och upprätthåller relationen mellan människa och maskin, oavsett om det gäller interiör eller exteriör, säger Amko Leenarts, designchef på Ford Europa.

Köpare kan välja mellan en rad olika Ford EcoBoost-bensinmotorer och Ford EcoBlue-dieselmotorer, kraftfulla och förfinade, samtidigt som de lever upp till utsläppsstandard Euro 6. Drivlinorna är försedda med start/stop-teknologi, en sexväxlad manuell växellåda, och Fords nya åttastegade automatlåda. För första gången i en Focus, finns nu även valmöjligheten att välja mellan körlägena Normal, Sport och Eco.

Modellen kommer finnas som crossovervarianten Focus Active, en modell vi tycker verkar spännande, samt i premiumversionen Focus Vignale. Nya Ford Focus börjar säljas i Sverige i juni och kommer med 13 olika exteriörfärger att välja på.

Focus är 437,8 cm lång och 182,5 cm på bredden. På Active-modellen har bilen en högre markfrigång.
Några priser finns inte att presentera än utan kommer längre fram.

 

FORD_2018_FOCUS_RANGEFORD_2018_FOCUS_ACTIVE__22FORD 2018 FOCUS ST-LINEFORD_2018_FOCUS_VIGNALE__12FORD_2018_FOCUS_TITANIUM__04FORD_2018_FOCUS_ACTIVE__15FORD_2018_FOCUS_TITANIUM_STUDIO_17FORD_2018_FOCUS_ACTIVE_STUDIO_12FORD_2018_FOCUS_VIGNALE__18FORD_2018_FOCUS_ACTIVE__06FORD_2018_FOCUS_ST-LINE__14FORD_2018_FOCUS_VIGNALE_STUDIO_07

 

 

 

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.
TagsFord