Sign in / Join

Golf Plus – vi saknar dig

Kanske säger rubriken något mer om oss än vi själva vet. Eller vill erkänna. Visserligen är vi som skriver inte 60+ vilket verkar ha varit målgruppen för Golf Plus som dök upp i mitten av 2000-talet. Det är däremot inte säkert att det var den positionen Volkswagen hade önskat för bilmodellen – pensionärsbil. Men så blev det, även om modellen fick ett uppskattat ansiktslyft 2008. Det som gjorde bilen attraktiv var naturligtvis det lite högre och bekväma insteget och att den upplevdes rymlig och lagom stor. Och modellerna som utrustats med rails knep några extra stilpoäng i något som annars får sorteras in under medioker formgivning.

Att bilmodeller måste ge plats för nya bilar som ska ses som efterföljare är inget konstigt. Och när Volkswagen presenterade sin Sportsvan häromåret var det det givet att den sågs som efterföljaren till Golf Plus, även om man här gjort en förflyttning och riktat in sig på familjerna. Utan att vi har provkört en Sportsvan ska vi inte skriva något negativt. Det enda vi kan konstatera är att den känns väldigt anonym i sitt utseende, inga djärva drag eller någon utmärkande design. Och det måste vi väl i ärlighetens namn säga att det hade inte Golf Plus heller. Nu kommer en ny uppdaterad Golf Sportsvan ut på marknaden. Förförsäljningen startar i höst och de första bilarna beräknas komma till Sverige i slutet av året. Och vem vet, kanske blir det kärlek den här gången.

Golf Sportsvan

Nya Golf Sportsvan

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.