Sign in / Join

Hyundai i30 N – maxad körglädje som ska få förarens hjärta att bulta snabbare

Hyundai i30 N är inte en ny i30. Snarare något helt annat. Nya Hyundai i30 N är nämligen det första resultatet av Hyundai Motors satsning på prestandabilar. Bilarna i det här nya segmentet kommer gå under varumärket N, med en symbol som bär formen av en chikan (kurvkombination). Målgruppen för nya Hyundai i30 N är bilägare och motorintresserade som uppskattar innovation, teknologi och körupplevelsen i en prestandabil.

Ingenjörsteamet bakom Hyundai i30 N leddes av Albert Biermann som tidigare hade en central och ledande roll vid BMW och framtagandet av deras M-bilar.

”Hyundai i30 N har utvecklats med ett enda syfte – att leverera maximal körglädje till våra kunder i ett högst tillgängligt prestandapaket,” säger Albert Biermann.

i30 N har utvecklats baserat på fyra hörnstenar – ‘Fun to Drive’, Corner Rascal, Everyday Sports Car och Race Track Capability. Och målet med i30 N är att få förarens hjärta att bulta snabbare när hon/han sätter sig bakom ratten. Utvecklingens fokus har här legat på känslomässiga hjärtslag per minut (BPM) snarare än endast mäta en motors varvtal (RPM).

i30 N är en racerbil för vardagen som är kapabel till både hisnande färd på landsvägar och att pressas igenom chikaner på bana. Genom att erbjuda en stor variation av inställningar kan föraren ställa in den körupplevelse som önskas för stunden. Det finns fem olika körlägen som inkluderar Eco, Normal, Sport, N och N Custom. Valet mellan körlägen växlas med två dedikerade knappar på ratten. De olika körlägena hos i30 N visas på den 5 tum stora eller 8 tum stora (tillval) pekskärmen tillsammans med navigation och prestandainformation som hästkrafter, vridmoment, laddtryck, varvtider och accelerationsmätare. Via skärmen erbjuds även skräddarsydda inställningar av motor, dämpning, styrning, differential, varvtalssynkronisering, ljud från avgasrör och stabilitetskontroll.

Efter årsskiftet kommer Hyundai i30 N till Sverige i två utföranden i30 N och i30 N Performance. Priset på i30 N startar på 299 900 kr och 324 900 för i30 N Performance. 

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.

Leave a reply