Sign in / Join

Kia lanserar en uppdaterad Sportage till hösten

Suven Sportage som är Kias bästsäljande modell i världen kommer under hösten få ett nytt utseende och en rad förbättringar. Bland annat är det premiär för ett nytt drivsystem, EcoDynamics+, vilket innebär en mildhybrid med 48 volt. Hybriddrivningen är ekonomiskt överkomlig och sänker bränsleförbrukningen, koldioxidutsläppet minskas med upp till 4 procent (mätmetod WLTP).

Tekniken kombinerar dieselmotorn på 2,0 liter med ett 48-volts elsystem bestående av ett kompakt litiumjonbatteri på 0,46 kWh och en kombinerad startmotor och generator. Systemet fungerar som start/stopp-system, avlastar förbränningsmotorn och ger extra vridmoment, samt återvinner även energi när bilen frirullar eller bromsar.

Nuvarande 1,7-litersdiesel ersätts av en ny 1,6-liters CRDi på antingen 115 eller 136 hästkrafter där den senare kan fås med fyrhjulsdrift och sjuväxlad dubbelkopplingslåda. Alla drivlinor anpassas till det nya reglementet Euro 6d TEMP.

Utseendemässigt blir det nya stötfångare, nya fram- och bakljus, ny disposition på dimljusen med iskubsdesign, samt nya fälgar och fem nya lackkulörer. Det sportiga GT Line-utförandet kännetecknas bland annat av grillen i svart högglans, de mörktonade kromlisterna på trösklarna och på bakluckan samt de unika 19-tumsfälgarna.

Interiört uppdateras Kia Sportage med en ny ratt och en omarbetad instrumentering där infotainmentsystemet styrs via en ny 8,0-tums pekskärm. Nytt är också är en tvåfärgad svart-grå klädsel, medan GT Line kan fås med svartvita tvåfärgade lädersäten, eller svart läder med röda accentsömmar.

Den uppdaterade Kia Sportage utrustas med de senaste förarassistanssystemen som smart adaptiv farthållare med start/stopp, kamera med runtomsikt för att underlätta parkering och trötthetsvarnare.

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.
TagsKia