Sign in / Join
KIA Niro plug-in hybrid.

Kia säljer flest laddbara bilar i Sverige

Kia tar tätpositionen efter en kraftig ökning av marknadsandelarna sedan den 1 juli då det nya skattesystemet bonus-malus trädde i kraft. Under juli och augusti har det nyregistrerats 1 374 laddbara Kia-bilar, vilket ger en marknadsandel på 29 procent och placerar Kia före Volkswagen och Volvo.

Kia Niro Plug-In Hybrid är den modell som står för flest registreringar, följt av Optima Sportswagon Plug-In Hybrid och elbilen Soul EV.

Det nya bonus/malus-systemet gör det gynnsamt att välja en bil som kan köras helt eller delvis utsläppsfritt. Allt fler bilköpare får upp ögonen för Kias laddhybrider med klassledande räckvidd på el som gör det möjligt att köra med mindre klimatpåverkan i vardagen.

Medan flera andra tillverkare brottas med långa väntetider på sina laddhybrider kan Kia än så länge erbjuda omgående leverans på båda sina storsäljare Niro och Optima. Tillgängligheten gör att Kia nu vinner mark bland annat på den viktiga tjänstebilsmarknaden.

Kia fortsätter att satsa stort på elektrifiering och alternativa drivkällor. På bilsalongen i Paris i början av oktober är det Europapremiär för Niro EV, det helelektriska utförandet av den populära crossovern.

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.
TagsKia