Sign in / Join

Kia Stonic – en sportig tuffing med suv-känsla

Ytterligare en B-SUV har lanserats. I helgen hade turen kommit till Kia Stonic som marknadsförs som en smart paketerad crossover med självsäker design. Och visst ser den ganska läcker ut.

Har man inga invändningar mot att nöja sig med 84 hk får man faktiskt hyfsat mycket för den billigaste modellen Action, 144.900 kr (enligt pressreleasen). Som sjutums pekskärm, autobroms inkl fotgängarskydd, filövervakningssystem, trötthetsvarnare, AC, aux/usb-uttag, Bluetooth med röststyrning, farthållare, backstarthjälp och eluppvärmbar läderklädd ratt. Ganska bra utbud för att vara den enklaste modellen, även om Kia räknar med att storsäljaren kommer bli den med 120 hk, Advance Plus, med en prislapp på 184.900 kr.

Precis som på andra suvar finns det möjlighet att välja en annan kulör på taket. Och på tal om färger, visst är det kul att det börjar dyka upp lite färglada bilar, som här i gult.

Motorkvinnan lägger gärna till Kia Stonic på listan att titta närmare på. Vi gillar extra mycket bilmodellerna som går under benämningen crossover/suv/b-suv. Men det kanske ni redan anat…

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.