Sign in / Join

Kia vinner tre priser vid iF Design Awards

IF DESIGN AWARD är en av de mest ansedda designpriserna i världen. Under 65 år har designers och tillverkare strävat efter att vinna den internationellt kända iF-etiketten för design.

Vinnare utses i sju olika kategorier och i kategorin för produkt belönades i år Kia-modellerna Stinger, Stonic och nya Picanto som får pris för sin design. Det är andra året i rad som Kia vinner tre iF Design Awards. Totalt har nu 15 modeller fått detta pris. Att Stonic vinner kan vi förstå, den tilltalar många. Vilket vi också märkt av genom bland annat på frågor vi fått av er.

Sportsedanen Stinger är designad på Kias europeiska designcenter i Frankfurt och är inspirerad av klassiska gran turismo-bilar; muskulös och med karaktärsfull fastback-profil.

Minisuven Stonic är liksom Stinger designad i Frankfurt och har tuff crossoverdesign som dessutom går att individualisera i hög utsträckning.

Picanto är småbilen som tillför ungdomlig och energisk karaktär i klassen, dessutom med en förvånansvärt smart och rymlig interiör.

I år deltog företag från 54 länder med 6 400 bidrag som bedömts av en internationell jury bestående av 63 designexpterter.

 

 

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.
TagsKia