Sign in / Join
Mazda

Mazda firar 50 miljoner byggda bilar

Mazda har uppnått 50 miljoner byggda fordon sedan 1931. Att nå det magiska antalet (den 15 maj 2018) tog 86 år och 7 månader.

Allt började i oktober 1931 när Mazda startade tillverkningen av ett trehjuligt transportfordon, känd som Mazda-go, i Hiroshima. År 1960 startade produktionen av personbilar med modellen R360 Coupe, vilket var en kompakt två-dörrars modell med fyra sittplatser. Bilproduktionen vid Hofu-fabriken startade 1982, och sedan dess har Hiroshima och Hofu varit ansvariga för Mazdas japanska bilproduktion. Idag implementeras nya teknologier och produktionstekniker vid dessa båda anläggningar först, för att sedan tas i bruk i Mazdas utländska produktionsanläggningar.

Mazdas mål för det aktuella räkenskapsåret är att sälja 1 660 000 bilar globalt. Framåt slutet av år 2024 siktar Mazda på att ha höjt sin årliga produktionskapacitet till 2 miljoner bilar.

Alla Mazdabilar som säljs i Sverige idag är tillverkade i Japan, med undantag för Mazda2 som byggs i Mazdas Mexikofabrik.

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.
TagsMazda