Sign in / Join
Mercedes-Benz A-klass

Mercedes-Benz A-Klass har fått en prislapp

Nu är det dags för svensk säljstart av nya A-klass som därmed fått en prislapp i svenska kronor. Priserna börjar på 275.900 kronor för A180 d med automatlåda och en omfattande utrustningslista. Senare under våren kommer andra modeller och lägre utgångspris. Bilen kommer med en mängd av den senaste tekniken och innehåller flera nyheter.  A-Klass blir också märkets första bil med det nya operativsystemet MBUX. Läs mer om nya A-klass och MBUX i ett tidigare inlägg.

A-Klass går också att beställa med bland annat förarassistent-paket, som ger självkörande funktioner av ett slag som normalt bara går att få till märkets större modeller. MBUX ingår alltid i priset som börjar på 275.900 kr (A 180 d). Där ingår också bland annat 7-växlad automatlåda liksom aktiv kurshållningsassistent samt hastighetspåminnare. Alla modeller har dubbla skärmar, touch-styrning och möjlighet att ändra design på instrumenteringen. A 180 d har en förbrukning på 4,1-4,5 l/100 km medan bensindrivna A 200 börjar på 283.900 kronor och har en förbrukning på 5,2-5,6 l/100 km.

Premiärhelg hos handlarna är 5-6 maj och då beräknas också de första leveranserna att ske. 

 

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.