Sign in / Join
Mercedes-Benz EQC

Mercedes har testat nya elsuven EQC

Under vintertid är det full aktivitet med biltester i norra delarna av landet. EQ är Mercedes-Benz nya varumärke för eldrivna bilar, och den första modellen som kommer ut på marknaden är den 4-hjulsdrivna SUV:en EQC som lanseras 2019. Nu har arbetet med EQC kommit så långt att förseriebilar är ute på hårda tester, bland annat på Mercedes-Benz egen anläggning i Arjeplog i Lappland där Mercedes testat alla nya modeller innan lansering.

Bland de nya områden som testas är bland annat motorns effekt vid starter i kyla och med kallt batteri, räckvidd under verklig körning, klimatanläggningar och till synes enkla saker som hur ladd-kablarna är att hantera i stark kyla.

Michael Kelz som är teknisk chef för EQC-projektet var själv på plats i Arjeplog.

Å ena sidan är EQC en dynamisk och kraftfull bil, men å andra sidan är den en tyst glidare. Det är en ny och till en början ovanlig kombination till och med för oss utvecklare. Förseriexemplaren av EQC ger en mycket säker körupplevelse, samtidigt som dem är så rolig att köra att den ger testförarna ett ständig leende på läpparna.
EQC är i topp när det gäller sportighet, kraft och användbarhet. Dessutom har den en körkänsla som jag är säker på att våra kunder kommer att gilla. Inte minst tack vare fyrhjulsdriften som vi verkligen kunnat finjustera här på de frysta sjöarna i Sverige.
Det är också en bil med många nya lösningar inte minst när det gäller telematik, uppkoppling och laddning.

 

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.