Sign in / Join
Ford Mondeo hybrid

En ny generation Ford Mondeo Hybrid lanseras under 2019

Ford har meddelat att de under 2019 släpper en rad nya Mondeo-hybrider på den europeiska marknaden, inklusive en ny, elegant, praktisk kombi. Den nya kombin kommer göra livet enklare för alla kunder som behöver större lastutrymme och samtidigt vill nyttja fördelarna med en elektrisk drivlina.

– För många kunder är det ett måste med det utrymme en kombi kan erbjuda, så vi är extra glada att nu kunna erbjuda detta samtidigt som de kan minska sina bensinkostnader. Elektiska drivlinor kommer fortsätta att spela en viktig roll för vår europeiska vagnpark. Vi investerar 11 miljarder dollar och planerar att leverera 16 helt elektriska bilar inom en global samling av 40 elektrifierade fordon till 2022, säger Roelant de Waard, marknads- och försäljningschef på Ford Europa.

Mondeo Hybrid har möjligheten att köra helt och hållet på el, vilket är extra passande för stadskörning med många starter och stopp. Drivlinan levererar 187 hästkrafter, stöttad av en Ford-utvecklad automatisk växellåda för optimerad bränsleförbrukning. Drivlinan använder en elektrisk motor för att stödja den specialutvecklade 2,0-liters Atkinson-bensinmotorn. Modellens regenerativa bromsteknologi ser till att ta till vara på upp till 90 procent av den energi som normalt förloras vid inbromsning.

Närmare försäljningsstarten släpper Ford en komplett specifikation och priser för samtliga nya Mondeo Hybrid-modeller.

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.
TagsFord