Sign in / Join

Nya Audi Q3 en sportig och talangfull SUV

Har du väntat på nya Audi Q3? Nu är andra generationen här och lanseringen sker redan till hösten. Nya Audi Q3 beskrivs som en sportig familje-SUV med många talanger. Den nya singleframe-grillen i oktagondesign med vertikala stag och de stora luftintagen följer det nya formspråket. Nya Q3 har blivit rymligare och mer praktisk och kommer med en djärvare design. Modellen har fått en förstärkt SUV-karaktär med bekvämt insteg, en hög position som borgar för god översikt samtidigt som sittpositionen är sportig.

Jämfört med föregångaren har den vuxit i nästan alla mått. Den är 4485 millimeter lång (+97mm), 1856 millimeter bred (+25) och 1 585 millimeter hög (-5 mm). Med baksäten som kan skjutas i längsled 150 mm samt med tredelade ryggstöd som kan lutas i sju steg och fällas 40:20:40 blir bagageutrymmet flexibelt och generöst från 530-675 liter till 1525 med nedfällda baksäten.

Förarmiljön är helt ny och digitaliserad med avancerade medialösningar. Rena linjer och tredimensionella detaljer definierar interiören som hämtat många detaljer från de större modellerna. I fokus är den nya MMI touch-skärmen som ramats in med svart högglansoptik och som vridits tio grader mot föraren. Kombiinstrumenten visas på en 10.25-tumsskärm som föraren styr genom multifunktionsratten. Som tillval erbjuds även en större 12,3-tumsskärm, Audi virtual cockpit plus, med tre olika vyer, inklusive en ny sportigare variant. Centralt placerad i bilen med MMI Radio plus ingår MMI touch – en 8,8-tums pekskärm som kan uppgraderas till 10.1-tum. Det mest avancerade navigations- och infotainmentsystem i Audi Q3 har samma tekniska funktioner som i de större modellerna och sätter en ny nivå i segmentet.

Med Audi smartphone interface kan din mobil speglas upp på MMI-skärmen genom Apple Car Play eller Android Auto. Bang & Olufsen Premium Sound System ger med sina 15 högtalare och 680 watt en mäktig upplevelse av 3D-ljud genom en speciellt utvecklad algoritm.

Nya Audi Q3 kommer med ett flertal avancerade assistanssystem för ökad säkerhet och komfort. Som standard ingår bl.a. Audi pre sense front med autobroms för fotgängare, cyklister och andra fordon liksom lane daparture warning. Som tillval finns adaptiv körassistent där både adaptiv farthållare, kökörningsassistent och filhållare ingår.

Till lanseringen erbjuds nya Audi Q3 med fyra effektiva fyrcylindriga direktinsprutade motorer med turboladdning, tre bensin och en diesel med ett effektspann på 150-230 hk. För optimal framdrivning och ökad stabilitet erbjuds även quattro permanent fyrhjulsdrift.

Audi Q3 lanseras i Sverige i november med säljstarten planerad till september. I svensk standardutrustning ingår bl.a. digitala kombiinstrument, MMI radio med bluetooth, multifunktionsratt, klimatanläggning, LED-strålkastare, Audi pre sense front autobroms, ljus/regnsensor och lane departure warning. Några svenska priser på skönheten finns inte ännu.

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.
TagsAudi