Sign in / Join

Nya Ford EcoSport – mer stil, komfort, kapacitet och valmöjligheter

Nya Ford EcoSport är en kraftfull SUV utrustad med Fords nya 1,5-liters EcoBlue-dieselmotor. Vilket också betyder att den blir den första personbilen med Fords EcoBlue-motor. Den uppdaterade modellen har fått ett förfinat utseende och innehåller ännu mer sofistikerade teknologier än sin föregångare. Och för första gången kommer modellen också kunna beställas som ST-Line, inspirerad av Ford Performance. 

Ford EcoSport levererar en optimerad körupplevelse med hjälp av Fords intelligenta fyrhjulsdrift. Teknologin kommer erbjudas i kombination med Fords nya 1,5-liters EcoBlue-dieselmotor och en sexväxlad manuell växellåda som levererar 125 hk. Den nya intelligenta fyrhjulsdriften känner av hur bilen greppar vägbanan och kan därefter justera kraften mellan fram och bakaxel på under 20 millisekunder – tjugo gånger snabbare än en blinkning. Systemet som fördelar kraften mellan alla fyra hjul ger en säkrare väghållning, speciellt vid halt väglag.

Nya EcoSport kan bäst beskrivas som en kompakt och sportig SUV med ett utseende som påminner både om Fords medelstora SUV Kuga och den större varianten Ford Edge. Man kommer att kunna välja mellan tolv olika exteriörfärger, där bland annat Lightning Blue, Ruby Red och Tiger Eye ingår. 

I Sverige har bilen premiär i slutet av februari 2018 och priserna börjar vid 171 800 SEK. 

Motorkvinnan har fått möjlighet att tillsammans med Ford provköra nya Ford EcoSport senare i december, vilket vi förstås ser fram emot. Efter det kommer vi att återkomma med en rapport här på bloggen.

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.