Sign in / Join

Nya Hyundai Tucson har skapats i och för Europa

Hyundai Motor har nyligen haft världspremiär av den uppdaterade storsäljaren Tucson. Nya Hyundai Tucson har varit Hyundais bäst säljande bil i Europa sedan den lanserades 2015. Något som inte förvånar oss. När Motorkvinnan gjorde en roadtrip i USA för ett par år sedan hyrde vi en Hyundai Tucson. Och blev enormt positivt överraskade. När vi kom hem kikade vi närmare på IX35 som då var det närmaste vi kunde komma (för fyra år sedan).

Nya Tucson är designad i Europa och kommer med ny design, förbättrade drivlinor och ännu mer avancerad teknologi och bekvämlighetsfunktioner för att möta behovet dagens kunder har. Att den är designad och byggd i Europa gör att den uppfyller högsta möjliga kvalitetsstandard för att möta europeiska kunders förväntningar och bygga vidare på framgångssagan.

Exteriörens iögonfallande design uppnås genom en Cascading Grille och förfinad ljussignatur med framljus i LED, förhöjd främre stötfångare, hasplåt och ny fälgdesign. Bilen har också fått nya bakljus, en omdesignad bakre stötfångare och avgasrör.

”Nya Tucson har fått en uppdaterad look och flera förbättringar när det kommer till både körkänsla och din upplevelse som ägare. Något som ligger helt i linje med Hyundais senaste modeller”, säger Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product på Hyundai Motor Europe. ”Med den här stora uppdateringen hoppas vi kunna göra Tucson fortsatt attraktiv för våra kunder”, berättar Hofman.

Nya Tucson kommer med två olika diesel- och två bensinmotorer. Alla i ett effektivare och kompaktare format för att ytterligare förbättra CO2-utsläppen. Den kraftfullaste versionen är dieselmotorn på 2.0 liter med en effekt på 137 kW/186 hk. Kunder kan också välja mellan de ny utvecklade 1.6-dieslarna med två olika uteffekter; standardversionen på 85 kW/115 hk och högeffektsversionen som erbjuder 98 kW/133 hk. Nya Tucson kommer även med två bensinmotorer. En 1.6-liters GDI med sexväxlad manuell låda (och framhjulsdrift) som genererar 97 kW/132 hk. Med en uteffekt på 130 kW/177 hk är turboladdade 1.6-liters T-GDI häpnadsväckande när det kommer till kraft och prestanda.

Alla motorerna till nya Tucson möter nya utsläppsstandarden Euro 6c vilket resulterar i förbättrad bränsleförbrukning.

Med nya och uppdaterade infotainmentfunktioner möter nya Tucson alla uppkopplingsbehov en modern kund förväntar sig, med bland annat trådlös mobilladdning, en sju tum stor display som stödjer Apple CarPlay, Android Auto och Bluetooth-uppkoppling för att styra kommunikation och medieval. Bilen kan utrustas med ett åttatums navigationssystem som bjuder på 3D-kartor och en sju år lång prenumeration på LIVE Services inklusive realtidsuppdaterad information.

Nya Tucson levereras med ett batteri av säkerhetsfunktioner som bland annat; Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Lane Keeping Assist (LKA), Driver Attention Warning (DAW) och Intelligent Speed Limit Warning (ISLW). Dessutom inkluderar säkerhetspaketet Hyundais Surround View Monitor (SVM) som använder kameror för att skapa en 360°-bild av bilen när den backar.

Framgångssagan med Hyundai Tucson tror vi fortsätter, trots att det tätnar i SUV-segmentet.

Svensk lansering väntas bli till hösten i år.

 

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.