Sign in / Join

Nya uppdaterade Hyundai i20 har fått en snyggare kostym

Hyundai Motor introducerar en förfinad och uppdaterad version av populära i20. Den nya Hyundai i20 har fått en ny och snyggare kostym där bilens eleganta linjer förstärker en sofistikerad exteriör. Fronten har smyckats med ny design på stötfångarna och en Cascading Grille, Hyundai-familjens signum. Bakdelen har fått nya stötfångare som tillsammans med de kombinerade bakljusen skapar ett mer dynamiskt intryck. För att ge nya i20 ett kraftfullare utseende kommer den även med val av expressiva 15- och 16-tums lättmetallfälgar. Som val finns taket i kontrasterande kulör för att tillsammans med ett stort antal exteriörfärger skapa en mer personlig bil.

”i20 är en av våra DNA-modeller och har varit en av Hyundais toppsäljande bilar i över ett decennium. i-linjen är grunden till Hyundai-varumärkets framgång i Europa”, säger Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product på Hyundai Motor Europe. ”Genom att uppdatera designen, drivlinor, säkerhetsfunktioner och uppkopplingsmöjligheter fortsätter vi att möta kundernas förväntningar och bygger vidare på framgångssagan för modellprogrammet”.

Nya och uppdaterade Hyundai i20 erbjuder en mängd olika avancerade uppkopplingsmöjligheter. Kunder kan välja mellan flera ljudsystem från den 3,8 stora skärmen till en fem tums monokrom skärm och det sju tum stora Display Audio-systemet som erbjuder spegling av kundens smartphone via Apple CarPlay och Android Auto.

Nya i20 kommer till Sverige med val av två olika bensinmotorer. 1.0-liters turboladdade T-GDI med 74 kW/100 hk finns tillgänglig med en femväxlad manuell växellåda och som alternativ den sjuväxlade dubbelkopplingslådan (7DCT). En nyhet för Hyundai i20 är Kappa 1.2-litersmotorn på 55 kW/75 hk parad med en femväxlad manuell växellåda. Den turboladdade 1.0-litersmotorn är utrustad med ett inbyggt partikelfilter som minskar miljöpåverkan och båda motorerna är Euro 6d temp-godkända.

AutoStop-funktion (ISG) är standard hos i20, något som bidrar till lägre bränsleförbrukning, minskade CO2-utsläpp och ökad effektivitet. Bränslebesparingen blir speciellt märkbar vid körning i stadstrafik då ISG automatiskt stänger av motorn när bilen stannar.

För att följa europeisk standard är nu även i20 utrustad med de senaste aktiva säkerhets- och förarassistansfunktionerna från Hyundai SmartSense. Dessa inkluderar Filhållningsassistans (LKA) och Filhållningsvarning (LDWS), Trötthetsvarnare (DAW), Kollisionsvarning för framförvarande fordon med autobroms (FCA) och Helljusassistans (HBA) med automatisk avbländning.

Nya Hyundai i20 har svensk premiär i höst.

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.