Sign in / Join

Peugeot 308 har lanserats i en uppdaterad version

Peugeot som rönt stora framgångar med 2008, 3008 och 5008 SUV, har nu lanserat en uppdaterad version av den populära modellen Peugeot 308, en bil som 2014 blev utsedd till Årets bil.

Det är inte frågan om en ny modell utan en Peugeot 308 som vi känner igen till utseendet. Dock har fronten fått en ny look där lejonet placerats centralt i en grill som bytt ut sina horisontella ribbor mot ett rutmönster i krom. Ett ingrepp som ger bilen mer attityd och ett visst släktskap med sina framgångsrika syskon.

Vi hittar en del ny teknik i nya Peugeot 308, bland annat samma förarhjälpmedel som i nya Peugeot 3008 SUV, som;
– Active safety brake och avståndsvarnare
– Filhållningsassistent
– Trötthetsvarnare
– Automatisk omkoppling till helljus
– Avkänning av hastighetsbegränsning
– Adaptiv farthållare med Stop-funktion
– Aktiv dödavinkelvarnare
– Visio Park 360 och Parkeringsassistent för säker stadskörning

Inne i förarkupén på nya Peugeot 308 möts man av en kapad ratt, en högt placerad instrumentpanel och en kapacitiv pekskärmen (med MirrorScreen-teknik med Apple CarPlay och förberedelse för Android Auto).

Bilen kommer med flera bensin- och dieselmotorer som erbjuder en balans mellan högklassig prestanda och låg bränsleförbrukning. Nya Peugeot 308 lanseras med ett effektivt system för reducering av utsläpp. Som en del av detta arbete har bland annat Peugeots 130 hk PureTech-bensinmotor genomgått en större uppgradering och dessutom lanseras en ny 130 hk BlueHDI-dieselmotor med motsvarande innovativa utsläppsreduceringssystem.

BlueHDI-dieselmotorn på 180 hk, exklusiv för Peugeot 308 GT, erbjuds tillsammans med en helt ny generations 8-stegad automatlåda.

Nya Peugeot 308 finns som femdörrars och i kombiversionen SW och med sex olika utrustningsnivåer, Access, Active, Allure, GT Line, GT och GTi. Du kan välja mellan 10 olika färgalternativ, bland annat den nya färgen Beige Pyrite.

 

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.