Sign in / Join

Nya Peugeot 508 SW – lägre, kortare och lättare

Vi har sett trenden att bilar som vi ofta och ibland lite slarvigt kallar för kombi, bara blir lägre och mer slimmade. Nya Peugeot 508 SW som premiärvisas på motormässan i Paris i oktober är inget undantag. En bil som sägs vara redo att bryta mönstret. Inspirerad av Shooting Brake-modeller, med en låg och sportig profil, vill man med nya Peugeot 508 SW utmana ett helt segment och därmed bryta mot konventionella designregler.

Nya Peugeot 508 SW är endast 1.42 meter hög, vilket är är sex centimeter lägre än förra generationen. På längden mäter den 4.78 meter, vilket innebär att den bara är tre centimeter längre än femdörrarsversionen och fem centimeter kortare än föregående generation.

Att göra nya Peugeot 508 SW lägre, kortare och lättare (cirka 70 kilo lättare än sin föregångare) är i högsta grad medvetet. Genom dessa förändringar blir bilen lättare att hantera samt att bränsleförbrukningen och CO2-utsläppen minskar.

Nya Peugeot 508 SW har designats för att utstråla premium. Fronten är distinkt och imponerande. De väldesignade LED-strålkastarna och de vertikala ljussignaturerna ramar in Peugeotlejonet, som är centrerat i mitten av grillen. Peugeot 508 SW har utrustats med tredimensionella baklyktor och med karmlösa dörrar för att höja premiumkänslan ytterligare.

Peugeot 508 SW kommer med den senaste generationens Peugeot i-Cockpit, med den karakteristiska kompakta Peugeot-ratten, en stor kapacitiv pekskärm och den senaste generationens digitala head up-display.

I framsätet erbjuds ergonomiska säten med massagefunktion. I baksätet är det fyra centimeter extra i takhöjd i jämförelse med femdörrarsmodellen och passagerarna får ett ökat ljusinsläpp genom panoramaglastaket. Dessutom går det att luta tillbaka stolsryggarna i baksätet hela 27°, vilket främjar komforten ytterligare.

Nya Peugeot 508 SW lanseras med följande 1.6-liters bensinmotorer:
– PureTech 180 hk S&S 8-stegad automatisk växellåda (EAT8)
– PureTech 225 hk S&S 8-stegad automatisk växellåda (EAT8)

Fyra dieselalternativ finns tillgängliga i nya Peugeot 508 SW, med 1.5 liters- och 2.0-litersmotorer:
– BlueHDi 130 hk S&S 6-stegad manuell växellåda.
– BlueHDi 130 hk S&S 8-stegad automatisk växellåda (EAT8)
– BlueHDi 160 hk S&S 8-stegad automatisk växellåda (EAT8)
– BlueHDi 180 hk S&S 8-stegad automatisk växellåda (EAT8)

Under andra halvan av 2019 lanseras nya Peugeot 508 SW även som Plug in-Hybrid.

Lansering i Sverige sker i början av 2019.

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.