Sign in / Join

Nya Peugeot Rifter kör på SUV-känslan

Alla bilar som lanseras kan inte vara en SUV, hur gärna man än vill mata den hungriga SUV-marknaden. Däremot kan man alltid låna lite typiska offroad egenskaper från syskon som ingår i familjens SUV-skara. Och det är vad Peugoet Rifter smart nog gjort.

Peugeot Rifter är en bil som säljs in som ett bra alternativ för den aktiva familjen. Och absolut, en bil som finns i två längder (4.40 m och 4.75 m) och som 5- och 7-sitsig samt erbjuder möjligheten att fälla ner eller flytta ut andra och tredje raden, beroende på version – den bilen förtjänar ordet flexibilitet. Lastkapaciteten i bagageutrymmet sträcker sig från 775 liter till hela 4 000 liter när sätena är nedfällda i längsta versionen.

Peugeot Rifter smälter bra in i Peugeots övriga sortiment med sina design- och funktionegenskaper inspirerade från SUV-segmentet. Den lanseras med interiören Peugeot i-Cockpit som är framtagen för att förbättra och stärka körupplevelsen i Peugeots bilar. Vilket bland annat innebär en kompakt ratt och en 8 tums pekskärm. Rifter kommer med flera förarhjälpmedel som Active Safety Brake, adaptiv farthållare, filhållningsassistent, dödavinkelvarnare, Advanced Grip Control och Hill Assist Descent Control. Fyrhjulsdrift kommer också att finnas tillgänglig.

– Peugeot förnyar, Peugeot överraskar. Med nya Peugeot Rifter förnyar vårt varumärke sig och når den perfekta kombinationen av mångsidighet och körglädje – skapad av Peugeot. Med en stark personlighet och ett utseende som förmedlar “chic wanderer” uttrycker nya Peugeot Rifter frihet genom aktivitet, säger Jean-Philippe Imparato, vd för Peugeot.

Peuageot Rifter lanseras med följande motoralternativ.

1.2-liters PureTech-bensinmotorer erbjuds:

PureTech 110 hk S&S med en 5-stegad manuell växellåda.
PureTech 130 hk S&S med en 8-stegad automatisk växellåda (på marknaden 2019).

1,5-liters BlueHDi-dieselmotorer:

BlueHDi 130 hk S&S med en 6-stegad manuell växellåda eller en 8-stegad automatisk växellåda.
BlueHDi 100 hk med en 5-stegad manuell växellåda.
BlueHDi 75 hk med en 5-stegad manuell växellåda.

Nya Peugeot Rifter presenteras i samband med motormässan i Genève i mars och lanseras i Sverige under hösten.

PEUGEOT_RIFTER_1802STYP006PEUGEOT_RIFTER_1802STYP028 (1)PEUGEOT_RIFTER_1802STYP0371899470-6t674449n6-whrPEUGEOT_RIFTER_1802STYP038PEUGEOT_RIFTER1899491-pcy94khecl-whr1899479-8s7liypg7d-whrPeugeot Rifter
Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.