Sign in / Join

Opel Crossland X får full pott i Euro NCAP

Ibland får man känslan av att var och varannan bil får fem stjärnor i Euro NCAP:s tester. Men så är det naturligtvis inte, vi hör ju bara talas om de som får fina poäng. Eftersom vi inte har skrivit om Opel än känns det extra bra nu när deras Crossland X har tilldelats fem stjärnor av Euro NCAP. Fem stjärnor är detsamma som högsta betyg och baseras på bra omdömen i de fyra säkerhetsområdena: skydd av vuxna, skydd av barn, fotgängarskydd och förarstödsystem. Crossland X utmärkte sig särskilt när det gäller krock från sidan där den fick maxpoäng för skydd av både vuxna och barn.

Förutom den säkerhetsutrustning som är monterad som standard, såsom dåsighetsvarnare och filbytesvarnare, erbjuder Crossland X flera tillval för ännu högre säkerhet. Som exempel kan nämnas, frontkollisionsvarnare och autobroms med fotgängardetektor (standard i Sverige), högteknologiska LED-strålkastare, 180º backkamera och döda-vinkel-varnare.

Opel Crossland X (som faktiskt är ett rätt snyggt namn), lanserades tidigare i år och kategoriseras som en CUV (Crossover Utility Vehicle), vilket ändå gränsar till det vi kallar för SUV (eller B-suv). Det har väckt en viss förvåning över att Crossland X och syskonet Mokka X ligger så nära varandra, men Opel har varit noga med att påpeka att de skiljer sig åt. Crossland X som är nästan sju centimeter kortare än Mokka X finns inte i fyrhjulsdrift, dessutom har den lägre markfrigång än Mokka X, trots hög sittposition. Opels unika tjänst OnStar med bland annat automatisk hjälp vid eventuell krock har fått utökad service och erbjuder nu även hotellbokning och hjälp med att hitta parkeringsplats. Tanken är också att Crossland X ska ersätta familjebilen Meriva.

Och om vi ska lita på de marknadsundersökningar som Opel gjort är Opel Crossland X en bil som går hem extra bra hos kvinnor.

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.