Sign in / Join

Opel GT X Experimental – en förhandsvisning av varumärkets framtid

Konceptbilen Opel GT X Experimental förstärker Opels ledord tysk, tillgänglig och spännande. Dessa tre kärnvärden kännetecknar alla modeller och definierar all verksamhet på Opel – idag och i framtiden.

Opel GT X Experimental ger ett första intryck av vad framtiden har att erbjuda och hur bilarna kommer att se ut från mitten av 2020-talet. Konceptet är den första bilen som bär Opels nya ”ansikte” och som följer den nya Opelkompassen som på ett tydligt sätt strukturerar framtida modellers frontdesign som är omisskännlig. Den viktigaste delen av kompassen är två framträdande axlar som har sin skärningspunkt i emblemet. Å ena sidan har man det karaktäristiska mittvecket på motorhuven, å andra sidan de vingformade strålkastarna. Den legendariska blitzen utgör fokuspunkten i designen.

Strålkastarna, kamerorna och sensorerna till assistanssystemen tillsammans med blitzen är inramade av ett unikt designelement. Detta element liknar ett visir på en motorcykelhjälm och kallas därför ”Vizor”. Opels ”Vizor” debuterar på GT X Experimental och kommer att ge alla Opelmodeller ett nytt, distinkt, djärvt men rent ansikte.

”Vi måste följa märkets grundläggande värden i allt vi gör. Det gäller allt från idéer till utveckling och tillverkning av nya bilar och det är en viktig del i vår PACE!-plan. Vårt märkes identitet är vår framtid”, säger Opels CEO Michael Loscheller. ”Det är anledningen till att jag gav vårt design- och ingenjörsteam i uppdrag att visualisera dessa värden med hjälp av en konceptbil.”

Opels designteam utgick från märkets stora arv och många milstolpar för att hitta den nya framtida designen. ”Vi är ett varumärke som är stolt över vårt tyska arv men vi vill samtidigt fånga den djärva nya andan i dagens Tyskland. Detta ledde oss till att upprätta en mer grundläggande designfilosofi för Opel, som är både djärv och ren. Vi vill skapa spännande design som sticker ut men som också har en renhet i sitt utförande. Det här varumärkeskonceptet fångar dessa värden perfekt och sätter ramen för våra framtida fordon ”, förklarar Mark Adams, Vice President Design.

Nya Opel GT X Experimental kommer att presenteras senare i år och dess namn plockar upp en lång tradition av trendsättande konceptbilar från Opel.

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.
TagsOpel