Sign in / Join

SEAT Arona en crossover med oändliga färgkombinationer

SEAT Arona som hade världspremiär på bilsalongen i Frankfurt tidigare i höstas är ytterligare en av dessa tuffa kompakta bilar med SUV-egenskaper som vi gärna vill nämna. En stadscrossover som mäter 414 cm på längden men som med sina 400 liter i bagageutrymmet ändå får anses som rymlig.

Arona har en avancerad säkerhetssteknologi och har nyligen belönats med fem stjärnor i Euro NCAPs säkerhetstester. Det finns bland annat dödavinkelnvarnare, multikollisionsskydd, Front assist som bromsar automatiskt i en nödsituation, parkeringsassistans med backkamera och trötthetsvarnare som ser till att din bilkörning blir säkrare och enklare.

Det erbjuds en mängd möjligheter för att kunna sätta en personlig prägel på bilen genom olika tillval och olika färger. Om vi säger välj mellan tio olika karossfärger och takfärger i svart, grått och orange eller i samma färg som karossen. Då förstår ni hur många olika kombinationer det innebär.

Arona finns i tre olika utföranden: basmodellen Style, komfortutförandet Xcellence och den sportiga FR. Den kommer med tre olika motoralternativ: en 1.0 TSI 95 och en 1.0 TSI 115 och en 1.5 TSI 150 motor till FR utförandet. Eftersom Arona, likt många av sina konkurrenter, inte kommer som fyrhjulsdrift är den ingen ”riktig” SUV. Om vi nu ska vara riktigt korrekta i benämningen.

Beställningarna för den är redan igång hos återförsäljarna, pris från 165.900 kr.

Men mer än så här tänker vi inte säga om Arona nu, utan istället hoppas vi kunna göra en utförlig recension efter att vi haft tillfälle att provköra lånebilen från SEAT. Då återkommer vi med en recension om Arona som åtminstone på pappret ser lovande ut.

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.