Sign in / Join

Semesterminne – en Nissan Micra

Så här när vi är på väg in i den mörkaste månaden vill vi bjuda på lite hopp och solsken i form av en somrig bild. I somras när vi besökte Samos blev det en hyrbil. Vi hade “beställt” en mindre modell, en Polo. Så blev det inte, vi fick en Nissa Micra. Precis som det kan vara ibland när man hyr bilar och tror att man ska få ett visst märke.

Hyrfirman var i alla fall övertygande när de berättade om att bilen bara gått några hundra mil, att det var den senaste modellen och med hästkrafter på över 100. Och javisst, bilen hade inga repor och den var ren och fin på alla sätt och vis. Men nja, vi gissar nog på 80 hk efter att ha kört uppför några backar.

Under två veckor rattade vi vår vita Nissan Micra, en biltyp och färg som visade sig vara ytterst vanlig (bland biluthyrningsfirmorna) på ön. Och vi måste ändå säga att den lilla bilen, som ändå inte kändes så liten, var betydligt roligare och skönare att köra än vi väntat oss och hade ett bekvämt insteg som borde underlätta för alla turisters spridda åldrar.

Vi kan dock så här efteråt konstatera att det var en av de sista bilarna av den gamla modellen Nissan Micra vi körde. Nu har den 5:e generationens Nissan MICRA lanserats. En bil som på papperet ser både lovande och spännande ut.

Nya Nissan Micra

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.
TagsNissan