Sign in / Join
Subaru Impreza

Subaru har Sveriges mest nöjda bilägare

Enligt Vi Bilägares undersökning AutoIndex har Subaru Sveriges mest nöjda bilägare. Subaru har – som enda bilmärke – erövrat pallplatser varje år sedan 2007 och kan med årets resultat notera hela fem förstaplatser.

Undersökningen är den största och bredaste bilkonsumentundersökningen i Skandinavien. Resultaten i AutoIndex bygger på fyra delmoment, där bilen som sådan är den viktigaste. Förutom bilen är det ägarnas omdömen om återförsäljaren och märkesverkstaden som tillsammans med lojaliteten mot varumärket ger den totala placeringen. Årets redovisning omfattar 23 bilmärken.

De slumpvis utvalda bilägarna, som representerar ett tvärsnitt av landets bilburna befolkning har fått svara på 120 frågor om sin privatägda bil. I kriteriet lojalitet, som visar viljan att välja samma bilmärke även nästa gång, har Subaru överlägset högst ranking.

Subarus resultat i AutoIndex är anmärkningsvärda – inte minst i det att märket placerat sig etta såväl 2007, 2009, 2010, 2011 och nu 2018. Subaru lyckades 2010 – som första märke någonsin – lägga beslag på förstaplatsen i undersökningens samtliga delmoment. Subaru är också det enda bilmärke som konsekvent placerat sig på pallen de senaste tolv åren.

– Resultatet visar att vi lyckats leva upp till våra kunders högt ställda förväntningar. Vår ledstjärna är att nöjda medarbetare ger nöjda återförsäljare och att detta i förlängningen ger nöjda bilägare. Vi är båda glada och stolta, samtidigt som vi inser att vi måste jobba ännu hårdare i fortsättningen för att behålla vår position säger John Hurtig, varumärkesdirektör på Subaru Nordic AB.

Mest nöjda

  1. Subaru
  2. Volvo
  3. BMW
  4. Honda
  5. Toyota
Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.
TagsSubaru