Sign in / Join
twizy

Elfordonspremie till fyrhjulingen Renault Twizy

Den som fattat tycke för hybriden och elfordonet Twizy kan glädja sig åt den statliga elfordonspremien som införts för elcyklar, elmopeder och elmotorcyklar. Twizy omfattas nämligen av den. Premien motsvarar 25 procent av inköpspriset inklusive moms och maxbeloppet för bidraget är 10 000 kronor vilket uppnås med Twizy. 

Twizy som är ett fyrhjuligt elfordon med plats för två, finns i två utföranden: Twizy 45, klassad som EU-moped (45km/h) och Twizy 80, klassad som fyrhjuling (80 km/h). Med sina mått och smidighet är den perfekt i stadsmiljö. Den är säkrare än en vanlig motorcykel med sitt rörformade chassi, krockkudde samt säkerhetsbälten för förare och passagerare. Man laddar Twizy i en helt vanlig jordad stickkontakt med en kabel som följer med bilen och som räcker upp till 4 meter. Det tar 3 ½ timma att ladda batteriet till full styrka och då kan man köra upp till 100 km.

Twizy finns i svensk Renaulthandel med ett frånpris på 99.900:-.

Öppnandet av ansökningarna för premien startade 1 februari 2018 på Naturvårdsverket.

 

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.