Sign in / Join

Vision X – ett nytt hybridkoncept från Skoda

Vi trodde nästan att Skoda som nyligen lanserat SUV:arna Kodiaq och Karoq skulle vara nöjda ett tag och njuta av det stora intresset för dessa. Men nu nalkas bilsalongen i Geneve med alla spännande premiärer och debuter och ett sådant tillfälle vill ingen missa. Därför får vi nu en liten försmak om vad som troligen åkte upp på ritbordet hos Skoda efter Kodiaq och Karoq och som får världspremiär på bilsalongen i Geneve. Inte helt oväntat en crossover. Vi är osäkra på om inte även den kommer gå under benämningen SUV framöver. Än så länge är den i alla fall nämnd som en crossover som fått namnet – Vision X.

Vision X beskrivs som en crossover med nätta proportioner och rymlig interiör. Den är skapad för utmaningar och är tänkt att fungera lika väl i stadstrafiken som ute på mer äventyrliga vägar.

På bilderna visas en FlexGreen-lackerad ŠKODA VISION X med kontrastlackerat tak i antracit och 20-tumsfälgar. Enligt Skoda är det här en vision av den framtida moderna crossovern.

Interiören i nya ŠKODA VISION X symboliserar ett helt nytt designspråk. Den breda och ergonomiskt utformade instrumentpanelen med fristående displayer dominerar förarplatsen. Infotainmentsystemet med sina uppkopplade tjänster kan enkelt nås via skärmen. En hemtrevlig och varm atmosfär fås genom upplysta element av glaskristall vilket förstås knyter an till Tjeckiens traditionella glashantverk.

Skoda har för 2025 satt en strategi där en grundpelare är att utöka och utveckla det snabbt växande SUV-segmentet. Då kommer också var fjärde bil som ŠKODA levererar globalt vara en laddhybrid eller ren elbil.

 

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.