Sign in / Join
Volvo miljö

Volvo siktar på återvunnen plast i varje ny bil från 2025

Volvo Cars meddelar i en pressrelease att de siktar på att minst 25 procent av plasten i varje ny Volvomodell som lanseras ska komma från återvunnet material från och med 2025.

För att visa på genomförbarheten för denna ambition har företaget avtäckt en specialbyggd version av sin XC60 T8 plug-in hybrid-SUV som ser ut exakt som den befintliga modellen, men där flera av bilens plastkomponenter har bytts ut mot motsvarigheter som innehåller återvunnet material.

– Volvo Cars har åtagit sig att minimera sin globala miljöpåverkan, säger Håkan Samuelsson, VD och koncernchef för Volvo Cars. Miljövård är ett av Volvos kärnvärden och vi kommer att fortsätta att hitta nya sätt att föra in detta i vår verksamhet. Den här bilen och vår ambition för återvunnen plast är ytterligare exempel på detta åtagande.

Den speciella interiören i XC60 har en tunnelkonsol som är tillverkad av förnybara fibrer och plast från kasserade fiskenät och båtrep. Golvmattorna innehåller fibrer tillverkade av PET-flaskor och en återvunnen bomullsblandning från klädtillverkarnas spillbitar. Fibrer från PET-flaskor har även använts i stolarna. Begagnade säten från gamla Volvo-bilar har använts för att framställa de ljudabsorberande materialen under motorhuven.

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.
TagsVolvo