Sign in / Join

Volvo XC40 – en kompakt SUV som du även kan prenumerera på

Volvo har lanserat sin första kompakta SUV, Volvo XC40. En bil som ska in och konkurrera med bilmärken som redan tagit en position i det snabbväxande segmentet för kompakta suvar.

Att Volvo nu tar steget in klassen för premium-suvarna är det många som hoppats och möjligen väntat på. Därmed inte sagt att det blir en storsäljare, även om förutsättningarna för att den kan bli det är goda. Den är snygg, visst, men det är många andra suvar också. Men kanske är det kombinationen av en ny modern modell, en SUV, och vår vana trogen att gärna välja en säker Volvo, som kommer ta bilen ut på många gator framöver. Helt klart är det i varje fall att med den här bilen kommer Volvo fånga en ny målgrupp.

XC40 är vår första modell i segmentet kompakta SUV:ar och den breddar målgruppen för Volvo som varumärke och tar det även i en ny riktning, säger Håkan Samuelsson, vd och koncernchef.Den är en fräsch, kreativ och karakteristisk ny medlem i Volvos modellprogram.

XC40 erbjuder nya smarta förvaringslösningar inne i bilen. Det finns bland annat förvaringsutrymmen i dörrarna där du kan placera en bärbar dator eller handväska, det finns ett speciellt fack för telefonen och trådlös laddning samt utfällbar krok för små shoppingpåsar. Fiffigt värre!

Med City Safety får du ett par extra ögon, ett säkerhetssystem som är standard på alla Volvo XC40. Systemet upptäcker fordon, fotgängare, cyklister och stora djur framför dig på vägen och varnar dig om en kollision är nära förestående. Hinner du inte reagera i tid bromsar City Safety automatiskt för att hjälpa till att undvika eller lindra en kollision.

Att parkera på trafikerade stadsgator är idag inte alltid det lättaste. Något som XC40 tagit fasta på och som resulterat i Parkeringskamera 360° som finns som ett tillval. Med hjälp av den får du ett detaljerat fågelperspektiv över bilen som visar området närmast bilen och gör det enkelt att parkera. Bra tycker vi som vet hur det kan vara på trånga stadsgator.

Det här är en bil med attityd. Från dag ett har jag kallat den för “den tuffa lilla roboten”. Det handlar om bilens framtoning, ytor och känsla av lekfullhet, säger Ian Kettle, Lead Exterior Designer.

I dagsläget kan XC40 beställas antingen med 190 eller 247 hästkrafter. Prislappen har ett frånpris på 398 900 kronor. När det gäller utrustning erbjuds två olika nivåer, MOMENTUM INTRO och R-DESIGN INTRO, där den sistnämnda har en sportigare framtoning med lite mer svart och lite mer läder. Måtten på XC40 är, höjd 1652 mm, längd 4425 mm och bredd 1863 mm (bredd inkl. backspeglar 2034 mm).

NYA VOLVO XC40 – CARE BY VOLVO
Men för att det inte enbart ska bli en lansering av en ny SUV, presenterar Volvo samtidigt en helt ny tjänst, Care by Volvo. En prenumerationstjänst som möjliggör ett nytt sätt att ha bil. Tjänsten ska göra bilägandet lika enkelt och problemfritt som att ha ett mobiltelefonabonnemang. Förutom alla tjänster som är standard med Care by Volvo så ingår för XC40 även vinterhjul, däckhotell, reparationsavtal, hämta och lämna vid service och möjligheten att dela din bil, utan att den du delar med behöver nyckel – det räcker med Volvo On Call-appen i mobilen. Care by Volvo kostar från 6699:-/mån vid 24 månaders abonnemang. 

Följ MotorKvinnan
Jag godkänner att mejladress hanteras av e-postprogrammet MailChimp ( more information )
Nytt om bilar, trendspaning och andra motornyheter. Direkt till din inkorg.
Vi tycker inte heller om spam. Därför kan du känna dig trygg i att din mejladress stannar hos oss. Och att du inte kommer få mejl dagligen från oss.